Waterhardheid Utrecht

Waterhardheid Utrecht

Dom toren Utrecht met stralend blauwe lucht

Utrecht staat bekend om de Domtoren, de grachten, het Nijntje museum en de chocolade variant van de Domtoren gemaakt bij banketbakker Theo Blom. Maar hoe het gesteld is met de waterhardheid in Utrecht is een minder bekend feit. Na het lezen van dit artikel weet je alles over de waterhardheid in Utrecht en wat de waterhardheid betekent voor de inwoners van Utrecht.

Hoe weet ik of ik hard water heb?

Ook wij begrijpen heel goed dat het verschil tussen hard en zacht water langs je heen stroomt. Maar naast de zichtbare en vaak nadelige effecten van verkalkt water proef je het ook. Het water smaakt lichter, de koffie smaakt beter en je verbruikt minder zeep om een sopje klaar te maken. 

Een kalkvrije badkamer, geen kalkresten meer op de douchewand, en een streeploos opdrogende ruit. Dit zijn zaken die realiteit zijn met kalkvrij water. Is dit niet herkenbaar? Dan kun je er zeker van zijn dat je hard water door de leidingen hebt stromen en dat er verkalking optreedt.

Hoe hard is mijn water in Utrecht?

Dat hangt uiteraard af van waar je woont en kan iets verschillen per wijk, gemiddeld ligt de waterhardheid in Utrecht op 6,3 dH°. De waterhardheid ligt dus onder het landelijk gemiddelde, toch is er nog voldoende ruimte om de hardheid verder naar beneden te brengen.  

Wat is de ideale waterhardheid in Utrecht?

Ideaal is een begrip wat voor iedereen net wat zal verschillen. Toch kunnen we ervan uitgaan dat de mens houdt van minder schoonmaken, een fris uitziende badkamer, langer meegaande waterapparatuur en een zachte douche-ervaring onder de douche. Dan mag je ervan uitgaan dat de waterhardheid idealiter op 0 dH° kan worden ingesteld.

Kalkaanslag vermindering in Utrecht

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *