Alles over onthardingszout

Alles over onthardingszout

Zout delving in het water

Zout, we doen het op ons eitje, het zit in ons plakje kaas of we krijgen via de saus bij het eten. Zout zit in veel levensmiddelen en wordt al sinds de middeleeuwen gebruikt om eten te conserveren. Toch is er nog een ander type gebruik van zout om de waterkwaliteit te verbeteren. In dit artikel lees je alles over onthardingszout.

Wat is onthardingszout?

Onthardingszout is dus zout geschikt voor het spoelen van een ontharder, dit komt door het NaCl gehalte. Het Percentage geeft aan hoe puur het zout is, dit betekent concreet hoe hoger het getal hoe beter de reinigende werking zal zijn. Onthardingszout moet daarom een NaCl van 99,9% gehalte bevatten om een goede werking te garanderen.

Is onthardingszout nodig?

Is het onthardingszout slecht voor het milieu?

Het milieu is een steeds actueler thema, hoe zit dit met onthardingszout en het milieu? Zout zelf is niet slecht voor het milieu, gelukkig maar want anders zouden de wegen onbegaanbaar worden in de winter en smaakt het eitje een stuk minder lekker. 

Het gebruik van de waterontharder levert juist voordelen op voor het milieu en zout is nodig om de ontharder werkend te houden. Denk aan het verminder zeep verbruik, minder schoonmaakmiddelen, een beter werkende Quooker en een hoger rendement op verwarmingselementen en ketels. Dit bespaart dan weer stroom of gas wat weer beter is voor het milieu.

Onthardingszout kopen

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *